Mégis indul Bajkó László a gyergyószentmiklósi választásokon

A nemrégiben Marosvásárhelyen megalakult Szabad Emberek Pártjában (POL) színeiben indul a polgármesteri tisztségért Bajkó László, a gyergyószentmiklósi RMDSZ volt jelöltje.

A vállalkozó ezt kedden, a POL ügyvezető elnökségének tagjával, Hermann Mark Christiannal tartott közös sajtótájékoztatón jelentette be – számol be a gyindex.ro. "Gyergyószentmiklóst meg kell védeni. Olyan jogi procedúrák következhetnek, melyek visszaveszik a város eddigi lendületét, ezt nem hagyhatjuk" – mondta a polgármesterjelölt.

Mint ismert, Bajkó László korábban a gyergyószentmiklósi RMDSZ indította volna, ám a a gyergyószéki területi szervezettel folyatott tárgyalások után a jelölt visszalépett. Bende Sándor területi RMDSZ-elnök a gyindex.ro szerint kedden bejelentette, hogy az MPP-s Nagy Zoltánt támogatják a választásokon.

FRISSÍTÉS: Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke a Transindexnek elmondta, hogy az RMDSZ nem buzdít az MPP-s jelölt támogatására a kampányban. „Az RMDSZ nem indít polgármesterjelöltet, és arra biztatja a gyergyószentmiklósi lakosokat, hogy támogassák az önkormányzati tanácsosi listáját” – jelentette ki a politikus.

Bajkó Sándor döntésének előzménye egy felmérés volt, amelynek eredményei szerint a vállalkozó labdába sem rúgott volna Nagy Zoltán mellett a polgármesteri tisztségért folyatott versenyben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?