Iktatta megyei tanácsosi jelöltlistáját a Kolozs megyei RMDSZ

Iktatta hétfő délben a választási irodánál a megyei tanácsos-jelöltjeinek listáját a Kolozs megyei RMDSZ. A szervezet 8 888 aláírást mellékelt a 47 nevet tartalmazó tanácsosi listájának támogatására.

A Megyei Küldöttek Tanácsának (MKT) korábbi döntése szerint a listát Vákár István a Kolozs megyei Tanács alelnöke – aki egyben az RMDSZ tanácselnökjelöltje is – vezeti, a második helyet ifj. Deák Ferenc a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke kapta, harmadik helyen Balla Ferenc, bonchidai tanácsos indul. A negyedik helyre Lőrinczi Zoltán került, aki jelenleg is megyei tanácsos, az ötödik helyre az ifjúság jelöltjének, Enyedi Tamásnak szavaztak bizalmat a küldöttek. A hatodik helyen Keizer Róbert az MPP Kolozs megyei elnöke indul, amely a két szervezet közötti együttműködés eredménye.

A Kolozs megyei RMDSZ-nek 2012-ben alig 112 szavazaton múlott a hatodik mandátum megszerzése a megyei önkormányzatban, a szervezet most abban reménykedik, hogy az MPP-vel való összefogással hat tanácsost juttatnak be a megyei testületbe. A megyei szervezet célja erősebb képviseletet biztosítani az önkormányzatokban.

Kapcsolódók

Kimaradt?