Újabb gyalogost ütöttek el az átjárón Székelyudvarhelyen

Ali egy nappal azután, hogy egyszerre négy gyalogost gázolt el átjárón egy autó, csütörtök este újabb járókelőt ért baleset a zebrán Székelyudvarhelyen.

Ezúttal egy 24 éves fiatalember ütött el egy 67 éves férfit a gyalogátkelőn – számolt be pénteken a Hargita megyei rendőrség. Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyalogos teljesen szabályosan kelt át a megfelelő jelzésekkel ellátott átjárón, a sofőr azonban nem fékezett, hanem áthajtott rajta. A fiatalember ellen gondatlanságból elkövetett testi sértésért indítottak vizsgálatot.

Időközben részletek derültek ki a szerdai balesetről is, amelynek négy gyalogos volt az áldozata. Egy olvasónk szemtanúja volt az eseményeknek. Beszámolója szerint az egyik kórházba szállított személy egy hetedik hónapos terhes nő volt. A négy személy csütörtökön 0.40 körül a taximegállóba szerettek volna eljutni a Márton Áron térről, és a Romarta cipőboltnál lévő zebrán akartak átkelni az úttesten, amikor elgázolta őket egy autó.

Olvasónk szerint a sofőr még csak meg sem próbált fékezni, és a kormányt sem rántotta el, amikor a zebrához ért. „A gyalogosok látták a közeledő autót, ám meg sem fordult a fejükben, hogy nem fog lassítani. De a sofőr úgy hajtott át az átkelőn, mintha ott sem lettek volna” – írta le a történteket.

Erővel felkúsztatok a kocsimra! 

Megtudtuk, hogy a baleset után a sofőr elhajtott, nem érdekelték a földön fekvő áldozatok. Az egyik, csak könnyebben sérült gyalogos utána futott, az Alexandria cukrászdánál utolérte az autóját, kirántotta az anyósülés felöli ajtót, és segítséget kért.

A sofőr – akit olvasónk szerint L. Attilának hívnak – kiszállt az autóból, és gúnyolódni kezdett. „Na, mi van? Erősen megütöttétek-e magatokat? Erővel felkúsztatok a kocsimra!” – mondta a segítségkérő személynek. Később kiérkeztek a rendőrök, akiknek jelenlétében fenyegetőzni kezdett. „Tudom, mire megy ki a játék, de nem baj, hosszú még az élet!” – kiáltotta a gyalogosoknak.

Kapcsolódók

Kimaradt?