Megszólalt Kulka János

A Bors egy névtelenséget kérő informátorra hivatkozva írta, hogy Kulka János már szombat este, öt nappal a stroke-ja után megszólalt. A színész szerinte néhány szót tud mondani, ha kérdezik.

Az orvosok szerint ez a javulás jele, de a színésznek hosszú időre lesz szüksége ahhoz, hogy újra úgy beszéljen, tanuljon és mozogjon, mint a stroke előtt. Azt azonban már tudja, mi történik vele, érzékeli a környezetét és tisztában van az állapotával is.

Az, hogy valaki jobbnak vagy kevésbé javulónak látja a színész állapotát, attól is függhet, hogy mikor látogatja meg. Míg egyesek hallhatják beszélni, mások arról számoltak be, hogy a keddi műtét óta még nem tudott megszólalni.

Stroke után a betegeket arra szokták kérni, hogy számoljanak. Az orvosok így tudják felmérni, hogy az agy mely területe és mennyire károsodott. Kulkának egyelőre ez nem megy, de kérésre már sikerült oldalra fordulnia. A színész bal oldala és a végtagjai mű­ködnek a Bors szerint. Jobb oldalon viszont a karja még mindig nem mo­zog rendesen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?