Kolozs megyei fiatal önkormányzati jelöltek mutatkoztak be

Kolozsvári és Kolozs megyei RMDSZ-es ifjúsági jelöltek mutatkoztak be Kolozsváron. A hétfői sajtótájékoztatón a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) célkitűzéseit és saját elképzeléseiket ismertették a jelenlévők.

Antal Géza KIFOR-elnök elmondta, az ifjúsági szervezetek helyi és megyei RMDSZ-szervezetekkel közösen érték el, hogy fiatal jelöltek befutó helyeken induljanak. A következő másfél hónapban igyekeznek minden településre eljutni, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését a közélet iránt, adjanak hangot a véleményüknek.

Céljuk, hogy a négy évvel ezelőtti választásokhoz képest még több fiatalja legyen jelen a választási listákon, fogalmazott Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke. Céljuk, hogy helyzetbe hozzanak minél több fiatalt, ehhez képzéseket szerveznek az önkormányzati képviselők számára, olyan tudáscsomagot  átadva, ami egy hasznos, eredményes négyéves mandátumot biztosít.

Mint mondta, ki kell állni az új generációk érdekeiért és értékeiért. Nem a kiüresedett struktúrákra kell odafigyelni, hanem a valós problémákra. Az ifjúságnak nem a szervezeteket kell tehát, hanem saját magukat képviselni, az itthon maradást az üres telkek fiatalok rendelkezésére bocsátásával lehet segíteni, a képviselőknek pedig azért kell lobbizniuk, hogy ifjúsági alapot hozzanak létre az önkormányzatokban, amelyeket használva a fiatalok saját programjaikat valósíthatják meg.

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyvezető alelnöke, kolozsvári önkormányzati képviselő kiemelte, jelölésével 2012-ben tört meg a jég, az ifjúág teret kapott. Mint kifejtette, az elmúlt négy évben az ifjúsági és civil szervezetekkel foglalkozott, fontos ugyanakkor – egyéb eredmények mellett –, hogy elfogadtatták a magyar egyetemistáknak kedvezményt nyújtó A kártyát – több mint hétezer felhasználó 150 ezer lejt spórolhatott ennek köszönhetően.

Új tervek, megkezdett munkák

Rácz Levente, a kolozsvári önkormányzati jelöltlista tagja, civil szervezetek tagjaként, vállalkozóként azért vállalta a jelölést, hogy egy új kihívással nézzen szembe. Elmondta, elsősorban fiatal vállalkozók, kulturális események, ifjúsági központ nyitását vállalja fel, illetve a korábban elindított munkákat folytatja.

A KMDSZ-ben évekig tevékenykedett, majd a KIFOR, az RMDSZ tagja lett, végül az ifjúsági szervezetek kérték fel, hogy induljon a választásokon – fogalmazott Enyedi Tamás, a Kolozs megyei önkormányzati képviselői jelöltje. Célja, hogy a megye összes fiatalját képviselje a megyei tanácsban, egy jól működő ifjúsági hálózatért fog dolgozni. Szeretné ugyanakkor, hogy ifjúsági alapot hozzanak létre a megyei tanácsnál – tette hozzá. 

Kapcsolódók

Kimaradt?