Bunta Levente bepereli Hargita Megye Tanácsát

Mivel nem kapott pénzt az áfavisszaosztásból, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal bepereli Hargita Megye Tanácsát – írja a Székelyhon.

Bunta Levente pénteki székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján elmondta, felháborítónak tartja, hogy Hargita Megye Tanácsa csak 44 ezer lejt akar adni Udvarhelynek az áfavisszaosztásból, pedig szerinte a város a Hargita megyei össztermék (GDP) felét és az export 80 százalékát termeli.

A megyei tanács 11 millió lejt osztott szét a települések között. Bunta szerint ha az összegnek a felét kapná meg Udvarhely, akkor is több mint öt milliót kellene kapnia. Ha a lakosság arányát vesszük, akkor Udvarhely Hargita megye összlakosságának nagyjából 10 százalékát teszi ki, ami 1,1 millió lejt jelentene az áfavisszaosztásból – érvelt a polgármester.

Mint ismert, korábban Bunta Levente nyíltan megfenyegette Facebookon Borboly Csaba megyei tanácselnököt, mert a megyei önkormányzat egyetlen lejt sem utalt az áfavisszaosztásból a városnak. Borboly a döntést azzal indokolta, hogy Székelyudvarhely az egyetlen település Hargita megyében, amely egyetlen tavaly kiutalt tételt se arra költött el, amire kérte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?