Tőke Ervin az EMNP csíkszeredai polgármesterjelöltje

Jakab Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnöke és Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke csütörtök délben bejelentették: Tőke Ervin, a párt csíkszéki elnöke, csíkszeredai városi tanácsos polgármesterjelöltként indul a helyhatósági választásokon.

Az EMNP közleménye szerint Tőke elmondta: egy emberközeli és vállalkozásbarát város megteremtéséért kíván dolgozni. „A Néppárt számára – figyelembe véve a lakosság igényét is – természetes, hogy önálló polgármester-jelöltet indít a közelgő helyhatósági választásokon” – mondta a sajtótájékoztató elején Jakab Attila.

A politikus hozzátette: Tőke Ervin személyében egy aktív és bátor jelöltre találtak, aki az elmúlt években már számos alkalommal bizonyította rátermettségét és Csíkszereda, valamint a helyi közösség iránti elkötelezettségét.

Zakariás Zoltán elmondta: az EMNP országos elnöksége teljes mértékben támogatja Tőke indulását, és természetesnek tartják, hogy négy évig tartó önkormányzati tevékenysége után vállalkozik ezen új feladatra is.

Tőke Ervin felszólalásában kijelentette: normalitást szeretnének Csíkszeredában, s ennek egyik útja, hogy emberközelivé és vállalkozás-baráttá teszik a várost. „Egy elöregedő, markáns jövőkép nélküli település nem képes felvenni a versenyt a régió más városaival. Épp ezért szükségét érzem annak, hogy megteremtsük az itthon maradás feltételeit, és élhetőbb hellyé tegyük Csíkszeredát” – mondta a jelölt.

Mint ismert, az RMDSZ jelöltje Rádul Róbert korábbi polgármester lesz, míg az MPP Somay Pétert, a városi szervezet elnökét indítja a június 6-i helyhatósági választáson.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?