Véglegesült az RMDSZ csíki megyei tanácsosjelöltjeinek listája

Véglegesült az RMDSZ csíki megyei tanácsosjelöltek listája, a szövetség csíki területi szervezete területi küldötteinek tanácsa Csíkszeredában tartott ülésén megerősítette a múlt héten kialakult sorrendet. 

A lista tehát: Borboly Csaba, Becze István, Szentes Antal, Ferencz-Salamon Alpár-László, Lőrincz Csilla, Kolozsvári Tibor, Dajka Tünde, Rácz Árpád, Kozma István, Fodor Zoltán, Jére Elemér, György Emőke. 

A szervezet állandó tanácsa által elfogadott módszertan értelmében a térség megyei tanácsosjelöltjeit a helyi választmányok tagjai rangsorolták szavazólapos választással. A szavazólapokat minden tag postán kapta meg, és azt a területi szervezet csíkszeredai székházában lévő zárt kerámiaurnába kellett bedobniuk csütörtökön 15 óráig. Az urnát aznap délután a Területi Választási Bizottság tagjai – Borboly Csaba területi elnök, Korodi Attila parlamenti képviselő és Máthé Gabriella, a Szervezet munkatársa – fel is törték, és a szavazatokat megszámolták és összesítették. 

A helyi választmányok tagjai nem szavaztak Borboly Csabáról, tekintettel arra, hogy a szövetségi képviselők tanácsának jelöltállításokra vonatkozó határozata, illetve Hargita megye egyeztető tanácsának határozata értelmében a területi elnök vezeti a jelöltek listáját. Ezt a jelenlévő küldöttek is megerősítették, továbbá egyöntetűen támogatták azt is, hogy Ráduly Róbert Kálmán legyen a szövetség csíkszeredai polgármesterjelöltje.

Az eseményen jelen lévő Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalásában kiemelte, szerinte Ráduly a továbbiakban is jó polgármestere lesz a városnak, illetve elmondta, támogatja azt, hogy az újonnan alakuló megyei tanács elnökét Csík-térség adja Borboly Csaba személyében. A szövetségi elnök hangsúlyozta, erről egyeztetett Gyergyó- és Udvarhely-térséggel is. 

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke az egymásra figyelés és a csapatmunka fontosságára hívta fel a TKT figyelmét. „Ma az RMDSZ-nek a közös, mindenki által felvállalható pontok megtalálásáról kell szólnia” – szögezte le az elnök, aki arra biztatta a jelenlevőket, folytassák a munkát, és ne engedjék el egymás kezét.

Kapcsolódók

Kimaradt?