Az MPP-nek van polgármesterjelöltje, de nem indítja Antal Árpád ellen

Megnevezte szerdán sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltjét a Magyar Polgári Párt, de csak akkor indítják el a választásokon, ha az RMDSZ-es Antal Árpád jelöltségét megakadályozzák a hatóságok.

Az MPP Bedő Zoltán újságírót, az EMNP volt megyei tanácsosát és a Néppárt volt sepsiszéki elnökét jelöli a polgármesteri tisztségre. A párt Kovászna megyei elnöke, Kulcsár Terza József szerdai sajtótájékoztatón rámutatott, hogy egy hónappal ezelőtt partnerséget kötöttek a Bedő Zoltán által vezetett Magyarság Megmaradásáért Mozgalommal, illetve három településen – Gelencén, Málnáson és Zabolán - együttműködnek az RMDSZ-el, de máshol mindenhol önállóan, teljes listákkal indulnak.

Bedő Zoltánt azonban csak akkor indítják, ha a román hatóságok nem adnak lehetőséget Antal Árpádnak, hogy részt vegyen az önkormányzati választásokon. „Antal Árpád az elmúlt nyolc évben jó irányba fejlesztette a várost és a nemzetpolitikában is helyt állt, ezért szeretnénk, hogy folytassa a munkát” – mondta Kulcsár Terza József.  Szerinte Bedő Zoltán is helytállt már a megyei tanácsban, bebizonyosodott, hogy szereti ért a közigazgatáshoz, vele csak nyerne a város.

Bedő Zoltán elmondta, hogy nem valakik ellen, hanem a magyarság Erdélyben való megmaradása és jóléte érdekében politizál. Szerinte Marosvásárhely után Sepsiszentgyörgy a második frontváros lett. Véleménye szerint Antal Árpád jó városvezető, aki képes fejleszteni a települést és nemzeti ügyekben is van mersze kiállni, ezért nem véletlen, hogy most a választások előtt függesztették fel tisztségéből.

Az MPP Sepsiszentgyörgyön teljes tanácsosjelölti listát állít, a jelöltek egy részét mutatták be, így a jelöltjeik között gazdasági ügyekkel Huza Laura Helén közgazdász és Tréfás János vállalkozó-, szociális ügyekkel Fazakas Ildikó pszichológus és Tóth Barnabás nyugalmazott iskolaigazgató foglalkozna. Városgazdálkodással Orbán Barra Gábort bíznák meg, aki egyébként az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformjának tagja, de engedélyt kapott a platform elnökétől, hogy MPP színekben jelöltesse magát, mivel „jóban van a fiúkkal”. Az MPP tanácsosjelölt listáján nemzetpolitikával és kultúrával Ütő Gusztáv képzőművész, egyetemi tanár-, egészségüggyel Mikó Mária fogorvos foglalkozna, mondták a sajtótájékoztatón.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?