Nem lesz MPP-EMNP polgármesterjelölt Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön nem lesz közös MPP – EMNP polgármesterjelölt, miután a polgári párt a napokban kizárta soraiból Bálint Józsefet.

Mint arról beszámoltunk az MPP januárban menesztette tisztségéből a párt sepsiszentgyörgyi elnökét, aki több ízben is bírálta a polgári párt országos vezetőségét, amiért meglátása szerint az RMDSZ-el megkötött stratégiai partnerséggel, felhatalmazás nélkül, rossz irányba térítették a pártot. Később Bálint Józsefet az MPP sepsiszentgyörgyi székházából is kizárták.

A polgári párti politikus sepsiszentgyörgyi polgármester jelöltségét az EMNP támogatja. Ahogyan azt Toró T. Tibor a néppárt országos alelnöke fogalmazott:  komolyan gondolják az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetével tavaly kötött együttműködési megállapodást, és Bálint József személyében közös jelöltet indítanak a háromszéki megyeszékhelyen. A törekvés sikeressége már a bejelentés pillanatában is kétséges volt, hiszen Kulcsár Terza József háromszéki MPP elnök akkor kifejtette, hogy nem szeretnék polgármester-jelöltként indítani Bálint Józsefet.

A polgári párt idén március 14-én döntött és a napokban levélben értesítette Bálint Józsefet, hogy ismételten megszegte a párt szabályait, emiatt kizárták őt az alakulatból. A volt MPP-s politikus hétfői sajtótájékoztatón elmondta: nem kívánja megfellebbezni a kizárásáról szóló határozatot. Hozzátette: a Kovászna megyei prefektúrától is kapott levelet, amelyben arról értesítik, hogy pártja megvonta politikai támogatását, emiatt elveszíti sepsiszentgyörgyi tanácsosi tisztségét.

Bálint József sajtótájékoztatóján kifejtette: a polgári pártból való kizárása miatt várhatóan nem lesz közös MPP-EMNP polgármesterjelölt Sepsiszentgyörgyön. Hozzátette: nem lépik vissza a jelöltségtől, elkezdte már a támogató aláírások gyűjtését, és várhatóan függetlenként indul az EMNP támogatásával.

Bálint József ugyanakkor kifejtette: továbbra is igazi MPP-snek tartja magát, nem ő változott meg hanem a part irányvonala módosult, és párton belül is többen vannak, akik ezzel nem értenek egyet. „Az EMNP-nek országos szinten nincs annyi tagja, ahányan Bíró Zsolt MPP elnököt március 10-én, Marosvásárhelyen kifütyülték”, nyilatkozta Bálint József.

Kapcsolódók

Kimaradt?