banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mezei János vezeti az MPP Hargita megyei tanácsosi jelöltlistáját

A Magyar Polgári Párt Nagy Zoltán alpolgármestert indítja polgármesterjelöltként Gyergyószentmiklóson, és a város jelenlegi polgármestere, Mezei János lesz a Hargita megyei tanácsosi jelöltlistájuk vezetője – közölte szerdán az MPP.

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete Csíkszék után Gyergyószéken tartott jelölőgyűlést. A medence településeinek MPP szervezetei ismertették a választási előkészületekkel kapcsolatos eddigi állást. Megállapították, hogy jó ütemben haladnak a támogató aláírások gyűjtésével, több helyen a szükséges szignószám már megvan, de a napokban még folytatják a gyűjtést, hiszen fontosnak tartják, hogy minél több választópolgárral találkozzanak még a hivatalos kampány kezdete előtt. 

Az MPP kiemelten kezeli Gyergyószentmiklós és Gyergyóújfalu helyzetét, ahol jelenleg is az MPP adja a polgármestert, de minden további településen erősíteni szeretne a párt. Lemaradások egyelőre Gyergyóditró és Gyergyóremete tekintetében tapasztalhatóak, de mindkét településen indul az MPP - hangzott el a gyűlésen. 

Salamon Zoltán megyei elnök a kampánnyal kapcsolatos technikai tudnivalókat ismertette a helyiekkel, Biró Zsolt országos elnök pedig az MPP országos kampánystratégiájáról beszélt. A helyi kérdésekről szólva a pártelnök kiemelte, Gyergyószentmiklós az MPP zászlóshajója, fontos, hogy "itt megvannak az alakulat megfelelő jelöltjei".

"Fiatal, ugyanakkor tapasztalt, tehetséges és népszerű, a közösség iránt elkötelezett és kellő alázattal rendelkezik, vele nem csak az MPP, de az egész város nyer" – jellemezte Nagy Zoltán polgármesterjelöltet Biró Zsolt. A megyei listáról szólva a pártelnök elmondta, nagyon örül, hogy Mezei János vállalja a megmérettetést. „Mezei János sosem futamodott meg a kihívások elől. Büszkén és emelt fővel vállalta közössége képviseletét. Eddigi tevékenysége során bizonyított. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a lehető legmegfelelőbb jelölt a megyei tanácsosi tisztségre, méltán vezeti az MPP Hargita megyei listáját, mint az MPP megyei tanácselnök-jelöltjére tekintünk rá” – mondta Biró Zsolt. 

Az MPP Hargita megyei listájának összeállításakor az első három helyezettről a széki szempontok figyelembevételével döntenek, így Mezei János listavezető gyergyói jelöltet Salamon Zoltán megyei elnök, csíkszéki jelölt követi; a harmadik helyre Udvarhelyszék jogosult jelölni.

Az Magyar Polgári Párt múlt héten Tusnádfürdőn tartott csíkszéki találkozót, ahol 12 csíki község MPP szervezete jelentette be, készen állnak a megmérettetésre. 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?