Zakariás Zoltán az EMNP székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje

Zakariás Zoltán országos alelnököt jelöli székelyudvarhelyi polgármesternek az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a június 5-ei helyhatósági választásokon – közölte az EMNP.

A döntést bejelentő keddi sajtótájékoztatóján a polgármesterjelölt elmondta, négy éve tapasztalja azt, hogy a városvezetés nem kíván valós együttműködést kialakítani a városlakókkal. Véleménye szerint akkor tud fejlődni és előrelépni Székelyudvarhely, ha egy erős és megbízható önkormányzata van. Ez csak úgy lehetséges szerinte, ha a valódi partnerséget alakítanak ki a városlakókkal, a helyi vállalkozókkal, a civil szféra képviselőivel és az egyházakkal is.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint  hónapokon át tartó tárgyalássorozat végén eldőlt: az MPP helyi képviselőivel való együttműködési szándék – az MPP országos vezetése és az RMDSZ közötti megállapodás miatt – nem tud konkrét formát ölteni. Ezért az EMNP tanácsosi listát és önálló polgármesterjelöltet indít a helyhatósági választásokon.

Mint ismert, az RMDSZ polgármesterjelöltje Arros Orsolya közgazdász, és a független Lukács László vállalkozó is indulna a tisztségért. Bunta Levente jelenlegi polgármester még nem döntött arról, hogy vállal-e újabb jelölést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?