Jakab István is lemondott, vezetők nélkül maradt a marosvásárhelyi EMNP

Az EMNP marosvásárhelyi alelnöke, Portik Vilmos után a szervezet elnöke, Jakab István is lemondott tisztségéről. Ezt a politikus hétfőn délben jelentette be Facebook-oldalán.

„Nem tudok politikai utasítások, elvárások játékszere lenni. Csakis hitem szerint cselekszem, és már nem hiszek az Erdélyi Magyar Néppártban. Éppen ezért lemondok minden politikai tisztségemről és a párttagságomról. Maradok a közösség szolgálatában, képességeim és civil lehetőségeim szerint” – indokolta lemondását Jakab István.

Jakab Attila azt írta: azzal a hittel vállalt politikai tisztséget, megmérettetéseket, hogy hozzá tud járulni Marosvásárhely felemelkedéséhez. Meggyőződése, hogy Marosvásárhelyen a magyar – magyar ellenségkép nem lehet jövő, mint ahogyan a politikai játszmák sem segítik a magyar közösség megmaradását.

A távozó elnök szerint a város „egy beteges politikai kultúra szövődményeinek” áldozata. „Hiszem, hogy eljön az ébredés, a felemelkedés ideje. Hiszem, hogy ezt csak összefogással lehet elérni. Erre törekedtem, a politikai tárgyalások során. Arra, hogy olyan tanácsosi csapat álljon össze Marosvásárhelyen, amellyel többséget szerezhetünk a városvezetésben, és tanácsosaink megvívják a közösségünkért vállalt harcokat. Sajnos a politikai érdek még mindig megelőzi a közösségi érdeket” – fogalmazott a politikus.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?