Brassóban is bemutatkoztak a jelöltek

Megpályázza Négyfalu polgármesteri tisztségét Géczi Gellért - a jelenlegi alpolgármester ezt csütörtökön jelentette be az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének tájékoztatóján. 

Esélyességét a megyei elnök, Kovács Attila is nyomatékosította. A fiatal alpolgármester beszámolt tapasztalatairól, amely most még nagyobb lendületet ad a munka folytatásához. Újságírói kérdésre elmondta, reményei szerint a négyfalusi emberek a vele való találkozások, közös munka, rendezvények, önkormányzati programok során felmérték, mire képes.

„Kitartó és jó problémamegoldó készséggel rendelkező embernek tartom magam, aki minden tudását és erejét felhasználva jóakarattal cselekszik a közösségért. A munkámat még jobbá tehetem. Jómagam négyfalusiként szólok a négyfalusiakhoz, és terveim a négyfalusi emberekről szólnak a négyfalusi emberekhez” – összegezte indulása kapcsán Géczi Gellért.

Tóásó Imelda, az RMDSZ Brassó Városi Szervezetének elnöke a városi tanácsában kíván felelősen tevékenykedni. Felszólalásában így üzent: „Brassóban születtem, itt végeztem az iskolát, az egyetemet. Azt kívánom, hogy a gyerekeim és a brassói közösség gyerekei is élvezhessék a város nyújtotta szépségeket, és hogy ki tudják használni a város adta lehetőségeket. Tudnunk kell itthon maradásra ösztönözni őket, ezért is szeretnék tenni”.

Ambrus Izabella, az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének szociális és jogi alelnöke kifejtette, hogy a nőknek is helyük és szerepük van a helyi, megyei önkormányzatokban. „Anyaként még inkább fontosnak tartom, hogy a magyar közösségért merjünk tenni, mert így gyerekeinkért és az ő biztonságos jövőjükért cselekedhetünk. Ezért is állíthatom, hogy a színvonalas magyar iskola és oktatás biztosítása az elsődleges célok egyike, melyhez szakmai tudásommal szeretnék hozzájárulni” – mondta Ambrus Izabella. Az ügyvédnő három éve heti rendszerességgel ingyenes jogi tanácsadást tart az RMDSZ-székházban, ahol díjmentesen segít jogi témákban a hozzáforduló embereknek, akár a hivatalos dokumentumok előkészítésében is. Az Áprily Lajos Főgimnázium szülői bizottságának elnökeként sikeres pályázat útján iskolabusz üzemeltetéséhez szükséges fedezetet, valamint több számítógépet nyert az iskolának. 

„Fiatal, felkészült és hiteles jelöltjeink vannak, most sikerült bemutatni néhányukat, de a közeljövőben folytatjuk további jelöltekkel. A cél továbbra is megtartani polgármestereinket, alpolgármestereinket, tanácsosainkat, akik a magyar közösségért és érdekeiért dolgoznak” – zárta a sajtótájékoztatót Kovács Attila.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?