Összeszedik az üres újságosbódékat Marosvásárhelyen

Összeszedik Marosvásárhely különböző negyedeiben üresen álló, használaton kívüli újságosbódékat – tájékoztatott Trif Aurel, a városháza sajtóosztályának munkatársa.

A több napig tartó akció folyamán a polgármesteri hivatal megbízottjai sorra elszállítják a főtéren, a Dózsa György utcában, a Kövesdombon, a Tudor-, vagy a volt November 7 lakónegyedekben álló aluminium, illetve műanyag bódékat, amelyek egy csődbement, sajtótermékeket forgalmazó cég tulajdonát képezték, a bíróság pedig a napokban mondta ki a határozatot a csődről.

A bódékkal kapcsolatban a városlakók is többször megfogalmazták véleményüket, panaszaikat különböző fórumokon, ugyanis azokat szeméttárolónak, nem ritkán közvécének szolgálták néhányan, ráadásul rontották az utcaképet, a város imídzsét.

Marosvásárhelyen a múlt évben Vass Levente hívta fel a városháza figyelmét a Bolyai-téren üresen álló műanyag újságárudára, illetve telefonfülkére. A telefonfülkét el is szállították, a bódé azonban – amely eltakarta a rálátást a Bolyaiak szobrára, az unitárius templomra és a Teleki Tékára – maradt.

Csütörtök reggel a főtéren egy évek óta használaton kívüli újságosbódéval kezdték a begyűjtést. 

Kapcsolódók

Kimaradt?