Megrongált telefonfülke, elhagyott újságosbódé a Bolyai-szobornál

Marosvásárhelyen mostoha körülmények fogadják azt, aki a két Bolyait ábrázoló szoborcsoportot szeretné megnézni – hívta fel ismét a figyelmet Vass Levente.

„Amikor Marosvásárhely főteréről a Bolyai utcán haladunk felfele, az utca tetején álló, a két Bolyait ábrázoló szoborcsoportot eltakarja egy újságosbódé, amely ráadásul évek óta használatlan. De még mielőtt felérnénk a térre, a híres alma mater sarkánál egy ugyancsak használaton kívüli telefonfülke éktelenkedik, az éjszakai vandálok és a szemetet odadobálók szolgálatában” – magyarázta az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete belső ellenzékének vezetője.

Vass Levente másfél évvel ezelőtt, a helyszínen készített fotókkal mutatott rá a helyzet változatlanságára, ami a szemetet és gondozatlanságot illeti a város egyik legrégebbi részében, a Bolyai téren. 

„A vásárhelyiek, akik naponta arra járnak, valószínűleg megszokták a látványt, már fel sem tűnik számukra, de az idelátogató turistának nem az ódon épületeken, a Bolyai Farkas Líceumon, a szobron, az unitárius templomon, vagy a Teleki Tékán akad meg a tekintete, hanem az elébe táruló ápolatlanságon. Ráadásul az újságosbódé a szobrot is és a Tékát is takarja” – tette hozzá.

A helyzet orvoslása végett Vass Levente egy kérvényt fogalmazott meg a polgármesterhez, amelyet a héten be is nyújtott a városházára, és amelyben arra kéri a város elöljáróját, szüntesse meg az áldatlan állapotokat a város egyik legszebb és legvonzóbb részében. 

Kapcsolódók

Kimaradt?