Cáfol a városháza: nem vágják ki a Vársétány fáit

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal honlapján jelent meg a hír, miszerint “senki, semmilyen összefüggésben nem állította, hogy találomra kivágják a Vársétány fáit Váráshelyen”.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal sajtóirodájának közleménye azt követően jelent meg, hogy múlt héten számos sajtóorgánum, mások mellett a maszol.ro is közölte, a polgármester meg akar szabadulni a fáktól.

Dorin Florea egy korábbi sajtótájékoztatóján sajtóforrások szerint arról beszélt, hogy a Vársétány fái öregek, veszélyeztetik a járókelők és gépkocsik épségét, ezért kivágatná azokat, és helyükbe platánokat vagy más fákat ültetne.

A városháza manipulációnak nevezte és “kategorikusan visszautasítja” a “hamis hírt”. A közlemény szerint diverzionista hírkeltésről van szó, amely a marosvásárhelyiek egymásra ugrasztását szolgálja, és amelyet “politikailag elkötelezett egyének alkottak”.

A polgármesteri hivatal jövő héten tervezi a Vársétány fáinak megtisztítását, amelyre a természetkedvelőket is meghívta, hogy a hivatal szakembereivel együtt önkéntesen vegyenek részt a munkálatokban.  

„Ezeket a fákat gondozni és védeni kell. Biztosítjuk a város minden polgárát, hogy ezeket a fákat úgy fogjuk kezelni, ahogyan arra azt a modern kor megköveteli” – fogalmaz a közleményben Claudiu Mior alpolgármester.

Kapcsolódók

Kimaradt?