Leégett a gödemesterházi iskola teteje

Kigyulladt és teljesen leégett Gödemesterházán az általánis iskola tetőzete, megrongálódtak az épület falai – tájékoztatta a sajtót Ștefan Someșan Maros megyei főtanfelügyelő, aki az eset hallatán azonnal a helyszínre érkezett felmérni, hogy hol folytathatják az iskolai évet a gyerekek.

A tűzeset kedd délután történt, a tanórák után, amikor már senki nem tartózkodott az épületben. A pontos okát még nem ismerik, nagy valószínűséggel rövidzárlat okozta a tüzet. A tanfelügyelőség úgy döntött, hogy amíg helyreállítják a súlyosan károsodott iskolaépületet, az 1-4 osztályosok a csobotáni iskolába, az 5-8 osztályosok Mesterházára járnak iskolába.

Az iskola helyreállítására a Maros megyei önkormányzat az áprilisi ülésén a tartalék-költségvetéséből fogja a szükséges egy összeget jóváhagyni – nyilatkozta a sajtónak Ciprian Dobre tanácselnök, aki ugyancsak résztvett egy megbeszélésen az iskola és a község előljáróival.

Az iskola használhatatlan, a tantermek, a műszaki felszerelések, az oktatási segédeszközök is tönkrementek a tűzben, amely az épület egész tetőzetét felemésztette. Annak a 25 kisgyereknek, akiknek az óvodája ugyancsak az iskola épületében működött, a községközpontban biztosítanak helyet a foglalkozásokra. 

Kimaradt?