A magyar emberekkel való összefogást sürgette Kovács Péter Besztercén

A Beszterce-Naszód megyei RMDSZ megyeitanácsos-jelöltjeit rangsoroló küldöttgyűlésén vett részt szombaton Kovács Péter. Az ügyvezető elnök szerint szórványban erősíteni kell a szolidaritást a magyar emberekkel.

„Nem gondoltuk volna pár évvel ezelőtt, de ma ismét az az RMDSZ legfőbb feladata, hogy megvédje a közösséget, megteremtse a magyarok biztonságát. Az Európát sújtó migrációs válság és terror-cselekmények, a magyar közösség elleni tervszerű, irányított és folyamatos támadások oda vezettek, hogy közösségünk biztonságérzete megrendült” – idézte Kovács Péter politikai beszámolóját az RMDSZ vasárnapi hírlevele.

Az ügyvezető elnök szerint hivatásos feljelentők igazságszolgáltatási eszközöket felhasználva azon munkálkodnak, hogy a magyar közösség hosszú évek erőfeszítéseivel megszerzett jogaiból visszavegyenek. „Ugyanakkor azt is látjuk, hogy azokat a magyar politikai vezetőket, akik nemcsak jó település-gazdák, hanem eredményes közösségi vezetők is, megpróbálják kivonni a forgalomból” – jelentette ki Kovács Péter a küldöttgyűlésen.

Az ügyvezető elnök kifejtette, az elmúlt hónapok eseményei érezhetően elbizonytalanodást okoztak a szervezetben is, hiszen sokan gondolkodóba esnek, hogy ilyen körülmények között vállaljanak-e újabb mandátumot. Szerinte, ezekben a pillanatokban az a jó döntés, ha előre tekintenek, és új célokat, feladatokat kitűzve maguk elé, nem engednek a nyomásnak, tovább folytatják a megkezdett munkát, kiállnak, képviselnek és kiharcolnak – mint ahogyan azt az a hármas parancs mutatja, amely az RMDSZ munkáját vezérli a következő időszakban is.

A közelgő választási kampánnyal kapcsolatban Kovács Péter elmondta, az összefogás kérdése fontos, de Beszterce-Naszód megyében nem a kis magyar pártokkal kell együttműködni, hiszen ezek gyakorlatilag nem léteznek, hanem a szolidaritást kell erősíteni, és a magyar emberekkel kell összefogni.

„A megyében az kell hogy legyen a cél, hogy a mostani önkormányzati képviseletet kiegészítsük a megyei tanácsba való bejutással. Az 5 százalék csak úgy érhető el, ha minden településen a helyi RMDSZ-lista támogatottságát át tudjuk vinni a megyei tanácsosi listákra is” – hangsúlyozta Kovács Péter.

A rangsorolás értelmében a lista élén Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód Megyei Szervezetének elnöke áll, őt követi Zoltán-Sipos Tímea és Fehér Gábor. Ezt a rangsort a Megyei Állandó Tanács egészíti ki, így az RMDSZ teljes megyei tanácsos-listával indul az önkormányzati választáson Beszterce-Naszód megyében.

Kapcsolódók

Kimaradt?