Nevesítette az önkormányzati jelölteket a kovásznai RMDSZ

Miután korábban Gyerő József ügyvéd személyében nevesítette polgármesterjelöltjét, az RMDSZ Kovászna városi választmánya véglegesítette a tanácsosjelöltek listáját is. Az alpolgármesteri teendőket a tanácsosi lista második helyén szereplő Jeszenovics Róbert Károlyra kívánják bízni.

Gyerő József polgármesterjelölt rámutatott, hogy programjának fontos elemét képezi a háromszéki fürdőváros turisztikai potenciáljának további fejlesztése, ezért a Lőrincz Zsigmond által elkezdett, később Thiesz János által folytatott munkát a hosszú  távú városfejlesztési stratégiát követve tervezik Kovásznán. Ebben fontos szerep jut a majdani helyi tanácsnak is: az RMDSZ listáján számos új név szerepel, amely egyértelműen a változást jelzi elő.

Az új tanácsosi lista kapcsán Gyerő József optimizmusát fejezte ki, szerinte az új emberek új lendületet jelentenek. A listán összesen 21 név szerepel, köztük az RMDSZ Nőszervezet illetve az ifjúsági jelöltekkel. Jelöltként szerepel Domaházi János, aki eddig öt mandátumban független tanácsosként indult. Azzal, hogy Domaházi az RMDSZ színeiben indul, a fürdővárosban is erősödik az érdekképviselet.

Gazda István neve sem újdonság a fürdővárosiaknak, aki különösen az idősek érdekeit kívánja képviselni, míg a városhoz tartozó Csomakőrös jelöltje Dali Lóránd lesz. A Kovászna városi választmány döntése értelmében az RMDSZ helyi  szervezetének elnöke Bodó Lajos továbbra is a megyei tanácsosi listán indul.

Kovászna városban elkezdődött a támogatói aláírásgyűjtés is. Egyrészt a választmánytagjai fogják megkeresni a lakókat, másrészt standokat állítanak fel ahol aláírással lehet támogatni Gyerő József polgármester jelöltet, az RMDSZ helyi és megyei listáját.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?