Nem jelentkezett a lottónyertes, elúszott a 3,5 millió eurója

Kedd az utolsó nap, amikor a szilveszteri lottóhúzás második telitalálatos szelvényének tulajdonosa felveheti a 3,5 millió eurós nyereményét. Egy férfi azt állítja, hogy a pénz őt illetné meg, ám a szelvény már nincs meg – számolt be a România TV.

Mint korábban megírtuk, a hatos lottó újévi sorsolásakor két telitalálat is volt, így a 32 millió lejes főnyereményen ketten osztoznak. Már az szokatlan volt, hogy mindkét nyertes szelvényt ugyanabban a Dâmbovița megyei városkában, Găeşti-en vásárolták.

Az egyik nyertes, egy 50 éves férfi már január közepén jelentkezett a nyereményért, a másik azonban még nem vette fel a pénzt. Ha kedden ezt nem teszi meg, le is mondhat a 3,5 millió euróról, mert a határidő lejár. A lottótársaság kedden közölte: ha a nap folyamán nem jelentkezik a nyertes, a pénz a törvény szerint az állami költségvetésbe kerül.Egy găeşti-i férfi azt állítja, hogy a főnyeremény másik fele őt illeti meg. A România TV-nek elmondta, a szelvényt valamikor karácsony előtt vásárolta. A sorsolás után néhány nappal megnézte a kihúzott számokat az egyik lottózóban, otthon pedig összevetette a saját számaival, de nem volt találata. Ezért összetépte és eldobta a nyertes szelvényt.

A férfi állítólag megfeledkezett arról, hogy szilveszterkor két sorsolás is volt egymás után. Ugyanazzal a szelvénnyel mindkét lottóhúzáson részt lehetett venni. Beszámolója szerint amikor megnézte a sorsolás eredményét az egyik lottózó ablakában, csak az egyik számsort látta, és megfeledkezett arról, hogy van egy másik számsor is. Éppen az, amelyik a telitalálatot jelentette. Így történhetett meg, hogy az értéktelenek ítélt papírfecnit a kukába dobta.

Kapcsolódók

Kimaradt?