Nagyváradon is üzenték, vigyázzunk jobban Földünkre

Ritka látvány a sötét nagyváradi városháza – az önkormányzat a Föld órájának tiszteletére oltotta le az ifj. Rimanóczy Kálmán tervei alapján épült, 1904-ben átadott polgármesteri hivatal díszkivilágítását.

Az akcióhoz többen is csatlakoztak a bihari megyeszékhelyen, például a csendőrség Facebook-oldalán jelezte, hogy a váradi székhelyükön csak a legszükségesebb elektromos berendezéseket használják március 19-én 20.30 és 21.30 óra között.

A sötétbe borult December 1 Parkban az ismeretlen katona szobránál mécsesekből a váradi vár jellegzetes „tekősbéka” formájú kontúrját rakták ki a Rotaract Klub szervezésében, benne a felirat „60+” ami a Föld órájának hatvan percét jelenti. A Rotaractosok, mint képviselőjükről Alexandra Revnictől megtudtuk, 2007-ben Nagyváradon elsőként csatlakoztak a Föld órájának megünnepléséhez, a hagyományt pedig évente folytatják.

Nagyon sok érdeklő volt, legtöbben gyermekkel érkeztek, és idén engedték, hogy a gyermekek is részt vállaljanak a mécsesek meggyújtásából, valamint tűzzsonglőrök is szórakoztatták az egybegyűlteket. A cserkészmozgalom tagjai évente csatlakoztak az akcióhoz, ezt a szintén mécsesekből kirakott „scout” (cserkész) szó is bizonyította szombaton este. Alexandra Revnic azt is elmondta: támogatja őket a RER Ökológiai Szolgáltató, a szemeteskonténereket rendelkezésükre bocsátják, részben, hogy a mécseseket szedhessék össze, részben, hogy ha valaki újrahasznosítható hulladékot adna le a Föld órája alkalmából, megtehesse.

Vigyázzunk jobban a bolygónkra – válaszolta arra kérdésünkre Alexandra Revnic, hogy mi lenne az idei Föld órája üzenete.

Idén több mint ötven romániai város csatlakozott a Föld órájához. Sok városban biciklis felvonulással hívták fel a figyelmet a környezettudatos közlekedés fontosságára.

 
Ora Pamantului pe biciclete

#OraPamantului pe bicicleteBucuresti - 19 Martie 2016Foto-video: www.2eyes.roDaca va place acest clip il puteti aprecia cu like sau share. Daca va place ce face 2eyes in general, puteti sa acordati un like si la pagina.#EarthHour #WWF #AdevaratiiVeloprieteni #SkirtBike

Közzétette: 2eyes – 2016. március 19.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?