Jogerős: hétfőtől ismét dolgozhat Szőke Domokos alpolgármester

A Marosvásárhelyi Ítélőtábla pénteken elutasította az ügyészség fellebbezését, így jogerőssé vált a Maros Megyei Törvényszék március 14-i döntése, amely megszüntette a Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos ellen elrendelt hatósági felügyeletet – írja a Székelyhon.

Így Csíkszereda volt polgármesterének és az alpolgármesternek a szabadságát semmilyen formában nem korlátozzák, beszélhetnek az ügyben korábban tanúként megnevezett személyekkel és az országot is elhallgatják. Ugyanakkor Szőke Domokos ismét dolgozhat alpolgármesterként a városházán.

Szőke Domokos a portálnak elmondta, reménykedett ebben, miután kihirdették a Maros Megyei Törvényszék elsőfokú döntését. Közölte, hogy hétfőtől már dolgozni kezd az alpolgármesteri irodában. Hozzátette, egyeztetnie kell Antal Attila megbízott polgármesterrel is arról, hogy alpolgármesterként milyen feladatai lesznek.

Rádulyt három rendbeli hivatali visszaéléssel és érdekkonfliktussal, Szőkét négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA. Mindketten 2015 júniusától hatósági felügyelet alatt álltak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?