Lezajlottak az előválasztások Homoródszentmártonban és Máréfalván

Előzetes regisztrációhoz kötött urnás előválasztást tartott vasárnap, március 13-án az RMDSZ Homoródszentmártonban és Máréfalván. Mindkét községben a helyi lakók dönthettek arról, hogy kit indít a szövetség polgármesterjelöltként a június 5-ei helyhatósági választásokon.

Homoródszentmártonban a lakók összesen 12 szavazókörzetben voksolhattak, minden községhez tartozó faluban volt erre kijelölt hely. Máréfalván egyetlen szavazókörzetet jelöltek ki, a szavazatokat a művelődési házban lehetett leadni.

A szavazás mindkét községben szabályszerűen zajlott. Homoródszentmártonban az 1079 előzetesen regisztrált választóból 859 vett részt az előválasztáson, Máréfalván 921 regisztráltból 771-en járultak az urnák elé.

Az érvényesen leadott szavazatokból Jakab Attila 449-et, Kovács Imre pedig 384-et szerzett.

Máréfalván az önkormányzati képviselőjelöltek rangsorolásáról is döntöttek, ennek értelmében a helyi tanácsosjelöltek rangsora a következő: Simó Csaba, Bogos István, Mihálykó József, Csíki Csongor, Balázs Szabolcs, Pálfi József, Simon Béla, Pál Antal, Kovács László, Geréb Katalin, Pál Erika, Pálfi Árpád, Bálint Dezső, Olasz Béla.

A magas választói érdeklődés igazolja a két helyi szervezet döntését, miszerint szükség van a nyitásra, a lakosság széleskörű bevonására az RMDSZ fontos döntéseinek meghozatalakor. Az RMDSZ újratervezése nem a célok megváltoztatásáról szól, hanem a közvetlenebb és szorosabb kapcsolattartásról a magyar emberekkel.

Az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi szervezete gratulál az előválasztáson résztvevőknek, Jakab Attila és Kovács Imre polgármesterjelölteknek, valamint Nágó Istvánnak, Olasz Erikának, Mihálykó Józsefnek. A helyi közösség és az RMDSZ továbbiakban is számít minden emberre, aki hivatásként éli meg a közösség szolgálatát, hiszen csak úgy fejlődik megfelelőképpen egy-egy település, ha van összefogás és van összetartás.

Köszönjük a homoródszentmártoni és máréfalvi község lakóinak, hogy részt vettek a közösség életét és jövőjét nagyban meghatározó döntés meghozatalában, mindkét község helyi RMDSZ szervezetének és ezek elnökeinek, Kerekes Péternek és Dávid Lajosnak az előválasztások megszervezését és köszönettel tartozunk minden szavazókörzeti tagnak, akik munkájukkal segítették az előválasztás sikeres lebonyolítását.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?