banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kizárták a pártjából a magyarellenes összeesküvés-elméleteket gyártó képviselőt

Kizárták a Szociáldemokrata Pártból (PSD) Ninel Peia képviselőt, aki korábban azzal vált ismertté a magyar közvélemény előtt, hogy a magyarokat okolta a bukaresti Colectiv klubban történt tavalyi tragédiáért.

Igaz, a politikus nem ezzel szolgált rá a kizárására. A PSD elnöke, Liviu Dragnea szerda este közölte: Ninel Peia saját magát rúgatta ki a pártjából az Argeș megyei kisbabák halálának okait firtató hajmeresztő fejtegetéseivel. A képviselő ugyanis azt írta a blogján, hogy a csecsemők a védőoltások miatt betegedtek meg. Dragnea szerint Peia az állásfoglalásával nem csak a párt politikai irányvonalától tért el, hanem a jóérzés határait is feszegeti.

Mint korábban írtuk, a képviselő korábban azzal az elmélettel állt elő, hogy Vlagyimir Putyin és Angela Merkel is támogatta azt a budapesti egyetemen kifundált tervet, ami a bukaresti klubtűz hátterében állt és hatvan halálos áldozatot követelt.

Teóriájának lényege az volt, hogy a tragédia nyomán indult tüntetéseket (amelyek hozzájárultak Victor Ponta miniszterelnök lemondásához) provokatőrök tüzelték odáig, hogy az valóságos "ellenforradalomba" torkolljon. Tervben volt a képviselő szerint a belügyminisztérium és a parlament felgyújtása is, ami szerinte a román demokrácia végét jelenthette volna.

Kapcsolódók

Kimaradt?