Rohamtempóban bontják garázsaikat a csíkszeredaiak

Idő szorításában igyekszik lebontatni pléhgarázsát az a közel száz csíkszeredai, akinek a Fűzfa negyedbeli építményét március 15. után a városháza bontja majd le a költségek kiszámlázásával. A helyzet a város guberálóinak nyújt alkalmi munkát, de nem konfliktusmentesen.

Több csoport csíkszeredai guberáló igyekszik segítséget adni és hasznot húzni a Fűzfa telepen levő pléhgarázsok tulajdonosai helyzetéből, akiknek alig 10 nap áll még rendelkezésére, hogy elbontsák és elszállíttassák a pléhből készült garázsukat. Helyszínen jártunkkor éppen egy perpatvarnak lehettük fültanúi: egy idősebb gyűjtögető arra panaszkodott, hogy megverte egy másik munkacsoport, mert olyan garázs oldalát is szorgalmasan kibontotta, amelyre nem ő kapta a megbízást.

Míg a köréje gyűjt csoportnak a történteket magyarázta, bejártuk a helyszínt: több munkacsoportot találtunk, akik szervezetten igyekeztek befejezni a kiüresítést, illetve bontást. Mint mondták: az idő rövid, és sajnálják a tömbház-lakókat, de legjobban azt, hogy nem szállíthatják épen át a garázsokat egy olyan területre, ahol lakás céljával húzódhatnának meg bennük.

Amint arról tájékoztattunk: a Fűzfa telep nagyszabású felújítási projektje mintegy 20 ezer négyzetméternyi területet érint – a beruházás kivitelezési határideje nyár közepén lejár. A garázsoktól felszabaduló terület helyére nemcsak egy 237 férőhelyes modern parkolót, hanem járdákat, sétányokat, spotpályát is kialakítsanak. Az érintett területen 253 fát, 2440 cserjét ültetnek el, a két új játszótér mellett pedig szabadtéri fitneszgépek is lesznek modern közvilágítási megoldásokkal. A projekt kivitelezésére 3,5 millió lejt költ a város, kizárólag önkormányzati forrásokból.

Kapcsolódók

Kimaradt?