Közel száz pléhgarázst kell lebontani Csíkszeredában

Le kell bontaniuk pléhgarázsaikat a tulajdonosoknak a csíkszeredai Fűzfa lakótelepen 2016. március 15-ig. Az önkormányzat a garázsok helyére modern parkolót akar. 

Már elkezdték az esővízelvezető csatornák lehelyezését a csíkszeredai Fűzfa utcai lakótelepen - a munkálatok része annak a nagyszabású felújítási projeknek, mely mintegy 20 ezer négyzetméternyi területet érint. Mivel az érintett városrészen rengeteg a pléhgarázs, az önkormányzat felkérte a tulajdonosokat, saját költségükön bontsák le azokat jövő év március közepéig. 

Konkrétan 98 pléhgarázsról van szó, a tulajdonosok névsorát januárban közli a hivatal – tudtuk meg a városházán. Ha a márciusi időpontig nem végzik el az érintettek a bontást, akkor a polgármesteri hivatal részéről történik ez majd meg. 

A városháza tájékoztatása szerint a projekt célja, hogy a garázsoktól felszabaduló terület helyére nemcsak egy 237 férőhelyes modern parkolót, hanem járdákat, sétányokat is kialakítsanak. Az érintett területen 253 fát, 2440 cserjét ültetnek el, az új játszótér mellett pedig szabadtéri fitneszgépek is lesznek modern közvilágítási megoldásokkal. A projekt kivitelezésére 3,5 millió lejt költ a város, kizárólag önkormányzati forrásokból.

Kimaradt?