Balesetezett a Google önjáró autója

A Google autója eddig csak elszenvedője volt a baleseteknek, most viszont ő okozta. A Google kifejezetten büszke volt arra, hogy az önvezető autói sosem okoznak balesetet, nemrég azonban ez is bekövetkezett. A baleseti bejelentőlap szerint a vezető nélküli jármű – egy Lexus RX450h – alacsony sebességgel egy busznak ütközött Mountain View-ban.

A The Verge beszámolójára alapozva jegyezte a hvg.hu a Google autója szokásos útvonalát, az El Camino-n hajtott végig, hogy az egyik kereszteződésnél jobbra kanyarodva ráforduljon a Castro Streetre. A jármű meg is kezdte a besorolást a sávba, ám az egyik csatornafedél körül homokzsákokat érzékelt, ezért megpróbált visszahúzódni a sávjába, hogy kikerülje azokat.

A középső sávban egy busz érkezett hátulról, a Google számítógépe viszont úgy ítélte meg, hogy vagy megáll, vagy legalábbis lassítani fog, ezért folytatta a manővert. Ez azonban nem így történt, így a busz oldalba kapta a Lexust. Szerencsére semmilyen személyi sérülés nem történt – a személyautónak csak a sárvédője és az első kereke bánta a találkozást – a kocsi ugyanis körülbelül 3 km/h-val haladt, míg a busz nagyjából 25 km/h-val mehetett. A hírek szerint az autóban ülő tesztpilótának sem lett baja, aki a tükrökből is látta, hogy érkezik a busz, de hasonló következtetésre jutott, mint a Lexus "agya".

Kapcsolódók

Kimaradt?