Felmérés: a leszbikus tinédzser lányok gyakran kerülnek ágyba férfiakkal

A leszbikus lányok korábban vesztik el a szüzességüket, több partnerük van, és nagyobb egészségügyi kockázatnak teszik ki magukat, mint bi- vagy heteroszexuális kortársaik – derül ki az amerikai tinédzserek, elsősorban a leszbikusok nemi életét kutató tanulmányból.

A megkérdezettek közül minden ötödik leszbikus tinédzserkorú lány férfiakkal is lefeküdt az elmúlt hónapokban. A jelentés alapján a leszbikusok vesztik el legfiatalabban a szüzességüket: az átlagéletkoruk 13 év 9 hónap, míg a biszexuálisok 15 évesen és 1 hónaposan, a heteroszexuálisok pedig 15 és fél évesen szeretkeznek először – írja az Independentre hivatkozva a Faktor.hu.

A kutatás szerint a leszbikus és biszexuális lányoknak lényegesen több szexuális kapcsolatuk van, mint a heteroszexuális tinédzserlányoknak. Talán kevésbé meglepő módom a biszexuális lányok több férfival fekszenek le, mint a leszbikusok – a szakértők szerint azért, mert a biszexuálisok inkább érzik az erre irányuló társadalmi nyomást, vagy mert kellemes tapasztalataik vannak.

A biztonságos szexet illetően a leszbikusok eredményei lettek a legrosszabbak: kevesebb, mint az egyharmaduk válaszolta azt, hogy legutóbbi partnerükkel beszéltek az óvszer vagy a szájóvszer használatáról. A felmérést végző szakértők szerint ennek az lehet az oka, hogy a leszbikus lányuk úgy gondolják, ők sokkal kisebb eséllyel kaphatnak el szexuális úton terjedő betegségeket szex közben.

Ezzel szemben a biszexuális lányok kétharmada, míg a heteroszexuális lányok háromnegyede mondta azt, hogy ők megtárgyalták a kérdést a partnerükkel. A tanulmány egyik szerzője, Michele Ybarra szerint az eredmények azt mutatják, hogy a szexuális orientáció és a szexuális viselkedés nem mindig állítható párhuzamba, főleg nem a tinédzser évek alatt.  

A brit és amerikai egyetemek együttműködésében született kutatás során háromezer, 13 és 18 év közötti amerikai lányt kérdeztek meg az interneten szexuális szokásaikról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?