Titokzatos fertőzések: meghalt egy harmadik Argeș megyei kisbaba is

Meghalt kedden a harmadik csecsemő az Argeș megyei kisbabák közül, akiket véres hasmenést és veseelégtelenséget okozó rejtélyes baktériumfertőzéssel ápolnak a bukaresti Marie Curie Gyerekkórházban.

A Digi24 televízió tájékoztatása szerint egy 16 hónapos kislány halt meg a fertőzés okozta szövődményben. Jelenleg kilenc, 7 és 18 hónapos közötti életkorú Argeș megyei kisbabát ápolnak Bukaresben. Újabb megbetegedéseket nem jegyeztek. A Marie Curie Gyerekkórház egyik részlegvezető főorvosa elismerte: továbbra sem tudják, hogy milyen baktérium okozza a fertőzéseket.

Az ügyben kedden megszólalt az egészségügyi miniszter is, aki szerint a bukaresti orvosok „minden tőlük telhetőt megtettek” a beteg kisbabák életének megmentéséért. Patriciu Achimas Cadariu közölte: vizsgálják az eddigi haláleseteket, de szankciók csak akkor lesznek, ha az orvosok valóban mulasztottak.

A minisztérium egyébként már korábban külföldi segítséget kért: az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szakemberei már február 10-től vizsgálják az Argeș megyei titokzatos fertőzések okait.

Kapcsolódók

Kimaradt?