Marosvásárhely: bejutó helyet ajánlott tanácsosi listáján az RMDSZ az EMNP-nek

Az EMNP marosvásárhelyi szervezete hétfőn nem fogadta el az RMDSZ által felajánlott befutó helyet a szövetség tanácsosi listáján. Az RMDSZ azonban bízik abban, hogy nem mondták ki az utolsó szót.

„Erős magyar képviseletet akarunk Marosvásárhelyen. Az összefogás már megvalósult a magyar polgármester-jelölt személyében, ezt erősítené egy közös tanácsosi lista, amelyen bejutó helyet ajánlottunk a Néppárt számára” – nyilatkozta Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ politikai alelnöke a két szervezet küldöttségeinek tárgyalása után.

A politikus tájékoztatása szerint a megegyezés reményében ültek asztalhoz. A jogi keretek figyelembe vételével tanácsosi helyeket ajánlottak az RMDSZ listáján az EMNP-nek, amelynek eddig nem sikerült tanácsosi helyet szereznie Marosvásárhelyen.

Péter Ferenc szerint az RMDSZ biztos abban, hogy az összefogás mozgósító hatása növelni tudja a marosvásárhelyi magyar önkormányzati képviselők számát. „Olyan ajánlatot tettünk, amely egy mandátumot garantálna, egyet pedig az összefogás által megalapozott jó eredmény esetén szerezne meg a néppárti jelölt” – idézte a politikust az RMDSZ hírlevele.

A politikai alelnök beszámolója szerint a néppártiak egyelőre nem fogadták el az ajánlatot. „Bízunk benne, hogy ma még nem mondták ki az utolsó szót, és a saját pártjuk, de elsősorban az erős vásárhelyi magyar képviselet érdekében fognak dönteni” – összegzett Péter Ferenc.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?