Közel 150-nel repesztett egy kezdő sofőr Háromszéken

146 kilométer/órával hajtott egy kezdő háromszéki autóvezető, a rendőrség bevonta nemrég szerzett hajtási jogosítványát.

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, a közlekedésrendészek a 13-as megyei úton értek tetten egy kezdő autóvezetőt, aki településen kívül 146 kilométer/órás sebességgel hajtott egy olyan szakaszon, ahol 90 kilométer/órával lehetett volna közlekedni.

A rendőrségi szóvivő arra is rámutatott: gyorshajtó tettét súlyosbítja, hogy a hatályos jogszabályok szerint a kezdő autóvezetőknek a megengedettnél 20 kilométer/órával lassabban szabad közlekedniük. Ez azt jelenti, hogy az említett útszakaszon mindössze 70 kilométer/órás sebességgel haladhatott volna, így a kihágás súlyos. A gyorshajtót megbírságolták, és 90 napra bevonták a hajtási jogosítványát.

Kovászna megyében három évvel ezelőtt jegyeztek hasonló esetet, amikor egy sofőr a megengedett sebesség kétszeresével hajtott. A közlekedési kihágást Sepsiszentgyörgy és Szépmező között egy volt RMDSZ képviselő követte el, aki 163 kilométer/órás sebességgel repesztett, az ő hajtási jogosítványát is bevonták. 

Kapcsolódók

Kimaradt?