Petícióban kérik a dohányzás korlátozásának enyhítését a dohányosok

Internetes petíció indult a dohányzásellenes  törvény módosítására. Aláírói azt kérik, hogy a jogszabály tegye lehetővé külön bárok és klubok működését a dohányosok számára.

„Megértjük, hogy be kell tiltani a füstölést a cukrászdákban, éttermekben vagy játszótereken. (…) Ám ahogyan önök füstmentes lokálokban szeretnének kikapcsolódni, mi is azt szeretnénk, hogy nyugodtan adózhassunk szenvedélyünknek a számunkra fenntartott bárokban és klubokban. Így nem zavarnánk senkit” – olvasható az államelnöknek és a kormányfőnek címzett petícióban.

Az aláírók azt szeretnék, hogy a bároknak és kluboknak legalább a felében tegyék lehetővé a dohányzást. Szerintük a szórakozóhelyek tulajdonosaira kellene bízni, hogy engedélyezik-e vagy sem a füstölést a lokáljukban. „Minden jóérzésű ember el tudná fogadni a javaslatunkat” – zárul a petíció.

Mint ismert, a dohányzás korlátozását szigorító törvény már megjelent a Hivatalos Közlönyben, és március 16-tól alkalmazzák. Itt olvashat részleteket arról, hogy hol lesz tilos a dohányzás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?