Megszólalt a brutálisan megvert hegyimentős lány

Megkönnyebbülten nyilatkozott a sajtónak az a brutálisan megvert 21 éves hegyimentős lány, miután támadóját, a Hunyad megyei alvilág egyik ismert figuráját előzetes letartóztatásba helyezték.

"Most már kicsit nyugodtabb vagyok, nyugodtabban merek az utcán sétálni, főleg az után, hogy többször megfenyegetett" – nyilatkozta a 21 éves Miruna Inel az Agerpresnek az előzetes letartóztatás hírére.

Mint arról már beszámoltunk, az áldozat azt követően verték meg, hogy a helyi alvilág ismert figuráját, Constantin Sorin Paleșicăt arra kérte, ne hangoskodjon. Válaszul a férfi öklével többször is arcon ütötte, a lány pedig elvesztette eszméletét.

A 33 éves támadó visszaeső bűnöző. Vasárnap vették őrizetbe, hétfőn pedig 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. "Senkinek sincs joga megütni embertársát. Olyan büntetést érdemel, amelyből megérti, nincs rendben, amit tett" - mondta Miruna Inel.

A lány elmesélte, hogy a szórakozóhely DJ-jének meghívására ment a bárba, aki a barátja, és akinek születésnapja volt. Megerősítette, a lokál zárva volt, az agresszor pedig erőszakkal jutott be a lokálba. Mikor meghallotta, hogyan ordibál a születésnapozókkal, tudtára adta a férfinak, hogy semmi keresnivalója ott. Az ökölcsapás volt a válasz. 

A férfit 2007-ben már elítélték gyilkossági kísérletért, 2013-ban pedig jó magaviseletért feltételesen szabadlábra helyezték. "Nem azért mentem oda, hogy megüssek valakit. Soha semmilyen bajom nem volt a bár személyzetével. Nagyon sajnálom. Odajött hozzám, agresszív volt. Azt mondta, bezárt a hely és menjek ki. Ő nem dolgozott ott. Nagyon részeg voltam" - idézte az Agerpres Sorin Constantin Palesică magyarázkodását.

A szórakozóhelyen történt jelenetet cigarettázva nézte végig egy csendőr, aki nem állította le az ittas férfit. Ellene a katonai ügyészség indított vizsgálatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?