Brutálisan megvertek egy hegyimentős lányt

Előzetes letartóztatásba került hétfőn az a férfi, aki a hét végén brutálisan megvert egy hegyimentős lányt a Hunyad megyei Strázsa egyik szórakóhelyén. Az áldozat arra kérte a helyi alvilág ismert figuráját, hogy ne hangoskodjon. A jelenetet cigarettázva nézte végig egy csendőr, aki nem állította le az ittas férfit.

Ököllel leütött egy 21 éves hegyimentős lányt egy strázsai lokálban a hét végén a helyi alvilág egyik ismert alakja. Az áldozat előtte arra kérte a hangoskodó férfit, hogy próbáljon halkabban beszélni, mert zavarja a vendégeket. Válaszul a férfi öklével többször is arcon ütötte, a lány pedig elvesztette eszméletét.

A támadó, Constantin Sorin Paleșică visszaeső bűnöző. Az asztalánál egy csendőr is ült, aki azonban nem lépett közbe, nyugodtan cigarettázott. Akkor sem állt fel az asztaltól, amikor a feldühödött férfit két alkalmazott próbálta csillapítani, és őket is ököllel ütötte.

Az Országos Hegyimentő Szolgálat közleményt adott ki a történtekről, amelyben azt írják: nem ítélik el a csendőrt, aki vélhetően az életét óvta, ugyanis évekkel korábban elvágták a nyakát, amikor egy kocsmai verekedést akart lecsillapítani.

A 33 éves Paleșicát vasárnap vették őrizetbe, hétfőn pedig 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. A férfit 2007-ben már elítélték gyilkossági kísérletért, 2013-ban pedig jó magaviseletért feltételesen szabadlábra helyezték. A verekedést végignéző csendőr ellen a katonai ügyészség indított vizsgálatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?