Hét évet kapott a szilágysági kisfiút megrontó német pedofil

Hét éves szabadságvesztésre ítélte a Szilágy megyei törvényszék azt a német állampolgárságú férfit, akit 2014-ben kiskorúak megrontása miatt helyeztek vád alá. A gyerek nővérét és annak férjét egyenként nyolc évre ítélték bűnrészesség miatt.

A bíróság 2014-ben elsőfokon hét évre ítélte a nős és kilenc gyerekes német vállakozót. Az ítéletet most hét évre emelték, mellette pedig 50 ezer lejes kártérítést is kell fizessen a ma már 16 esztendős áldozatának. Az ítélet nem jogerős.

Wendt Mayco Norbertet 2014-ben vették őrizetbe, amikor kiderült: rendszeresen szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú fiúval, aminek fejében fizetett is áldozata nővérének.

A most 60 esztendős férfinek nyolc gyereke született Németországban, mellettük pedig 2011-ben örökbe fogadott egy Szilágy megyei gyereket is. Ekkor ismerte meg későbbi áldozatát, aki szülei halálát követően nővérénél lakott. Az ügyészek szerint panziókba és hotelekbe vitte és minden alkalommal 100 és 1000 lej közötti összeget fizetett a fiúcska nővérének. A bőkezűsége tűnt fel az áldozata szomszédjainak is, akik a hatóságoknak jelentették az esetet. Az ügyészek a férfi szállodai szobájában talált bizonyítékok alapján őrizetbe vették.

Kapcsolódók

Kimaradt?