Rengeteg gyereket zaklathattak Benedek pápa bátyjának fiúkórusában

Az ügyben nyomozó Ulrich Weber jelentése szerint 1953 és 1992 között több mint 200 kisfiút molesztálhattak abban a fiúkórusban, amit a lemondott XVI. Benedek pápa bátyja, Georg Ratzinger vezetett Regensburgban – áll az Independentben.

A vizsgálatok szerint Ratzingernek tudnia kellett arról, hogy a kórusban szexuálisan zaklatták és fizikailag bántalmazták a gyerekeket. Ugyanakkor Ratzingert nem gyanúsítják azzal, hogy bűncselekményeket követett volna el, amíg 1964 és 1994 között a kórust irányította.

Regensburger Domspatzen nevű fiúkórus tavaly bízott meg egy Ulrich Weber nevű ügyvédet azzal, hogy vizsgálja ki a pedofilvádakat, amelyek először 2010-ben merültek fel. Weber szerint Georg Ratzinger tudhatot arról, hogy mi megy kóruson belül, mivel a vizsgálat alapján ezek az esetek a szervezeten belül ismertek és rendkívül vitatottak voltak – írja a 444.hu.

Ugyanakkor a bántalmazásoknak többnyire semmi következménye nem volt, ma már pedig ezek túl régi ügyek ahhoz, hogy felelősségre lehessen vonni az elkövetőket.

Kimaradt?