Most egy albán bukott le a reptéren, mert nem tudott románul

A nyírábrányi határrendészek előállították azt az albán férfit, aki a debreceni repülőtéren román személyi igazolvánnyal akarta az ország területét elhagyni – írja a police.hu.

Egy férfi jelentkezett Magyarország területéről kilépésre szerdán délután a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. Az ellenőrzés során román személyigazolvánnyal igazolta magát, azonban az útlevélkezelő román kérdéseire nem tudott válaszolni.

Emiatt a férfit a rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták és a kézipoggyászának átvizsgálásakor megtalálták az albán személyigazolványát és albán vezetői engedélyét. A román személyi igazolványról a rendőrök megállapították, hogy az más nevére kiállított valódi okmány.

Ez rövid időn belül a második eset, amikor a magyar határrendések ellenőrzésén olyan személy akad fent, aki román iratokkal igazolja magát, de nem tud románul. Korábban egy hamis iratokkal utazni szándékozó ukrán férfit fogtak el így a debreceni reptéren.

A 28 éves férfit a járőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók kihallgatták, majd a határrendészek meghallgatták és ezt követően idegenrendészeti őrizetbe vették.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást, míg a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat M. Viktor ellen.

Kapcsolódók

Kimaradt?