Nem tudott románul, lebukott a reptéren az ukrán utas

A debreceni reptéren román személyigazolványt adott át ellenőrzésre egy utas, akinek cirill betűs utazási papírja volt. A román kérdéseket nem értette. Nem engedték felszállni – írják a police.hu-n.

Az eset még múlt szombaton történt, és csütörtökön számolt be róla a magyar rendőrség honlapja. Az útlevélkezelő vette észre a debreceni reptéren, hogy egy férfi hamis papírokkal akarta elhagyni az ország területét.

Az ellenőrzéskor román személyigazolványt adott át, de nem értette azokat a kérdéseket, amelyeket a határrendész románul tett fel. Gyanús volt az is, hogy az utazáshoz szükséges irata viszont cirill betűkkel volt kitöltve.

A férfit a rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták, és megállapították róla, hogy a személyigazolványa hamis. Kiderült, hogy valójában egy 25 éves ukrán állampolgár.

Bevitték a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A nyomozást befejezték már, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték át az illetékes járási ügyészségnek.

Kimaradt?