Szakmát tanulnak a romák Maros megyében

Hatvan önkéntes vett részt az Alpha Transilvana Alapítvány szervezte Siker és önállóság elnevezésű tanfolyamon, ahol az ifjúsági munkás, a szociális közvetítő és az összművészeti dolgozó feladataival ismerkedtek a jelentkezők. Az érdeklődök a kurzus végén vizsgáztak, így kaptak jogosultságot arra, hogy különböző tevékenységeket szervezzenek.

Ugyancsak 2015. október és december között tartották a hátrányos helyzetű személyeknek, fogyatékkal élőknek és roma nemzetiségűeknek az épület- és járműtakarítói szakképzést is, amelynek résztvevői szintén januárban vizsgáztak sikeresen – tájékoztatott közleményben az Alpha Transilvana Alapítvány sajtófelelőse.

Emil Sabău arról is beszámolt, hogy a marosvásárhelyi Közösségi Központban megszervezett tanfolyam befejeztével elkezdődött a dicsőszentmártoni Buckner Alapítvány által működtetett Közösségi Központban is egy másik épület- és járműtakarító szakképzés, ahol jelenleg ugyancsak 20 hátrányos helyzetű roma nemzetiségű személy tanul. Ezek a tevékenységek is a Siker és önállóság című pályázat keretében működnek, amelynek a legfőbb célja, hogy a hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő roma nemzetiségűek is szakmát tanuljanak, és önállóan boldogulhassanak az életben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?