Bukarest az ötödik legnehézkesebb forgalmú nagyváros a világon

Bukarest az ötödik a legnehézkesebb forgalmú nagyvárosok világranglistáján a statista.com által idézett tanulmány szerint.

A román fővárosban a dugók miatt egy fél órás autózás során egy év alatt 103 óra késést lehet összehozni, ennél csak Isztambulban, Mexikóvárosban (110 óra), Moszkvában (109 óra) és Szentpéterváron (104 óra) rosszabb a helyzet.

Az országos statisztikai hivatal adatai szerint 2014-ben 924 213 forgalomba beíratott autó volt Bukarestben, ami a főváros 1 883 425 lakosságszámához képest rengeteg: minden második lakosra jut egy személygépkocsi. A forgalmi dugóknak és fennakadásoknak részben ez az oka.

PsihoTrafiQ szakemberei szerint az sem segít a fővárosi közlekedésen, hogy sokan kizárólag csak személygépjárművel közlekednek, nem használnak soha tömegközlekedési eszközöket, annak ellenére, hogy így több időt töltenek el a forgalomban.

A pszichológusok szerint a nyugati országokban felismerték, hogy nagyvárosban az alternatív közlekedési eszközök használata nem bénítja le annyira a várost, ám Romániában még mindig tendencia az autó használatának és értékének túl nagy fontosságot tulajdonítani.  PsihoTrafiQ szakemberei szerint azt is figyelembe kellene venni, hogy nemcsak a forgalomban tölthetünk el több időt, ha a személygépkocsival közlekedünk, hanem a sok dugó jelentősen megtépázza a sofőrök idegeit, így több baleset fordulhat elő, ugyanakkor a magas légszennyezés miatti egészségkárosodások előfordulásának gyakoriságát sem szabadna elfelejteni. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?