Háromszék román településein szeretnének nyerni a liberálisok

Kovászna megye többségében románok lakta településein szeretne polgármesteri tisztségeket nyerni a Nemzeti Liberális Párt (PNL), de négy háromszéki városban is lesznek jelöltjeik, nyilatkozta Codruţ Opaiţ.

A liberálisok Kovászna megyei társelnöke tájékotatása szerint Sepsiszentgyörgyön a polgármesteri tisztségért Mădălin Guruianu helyi tanácsos indul, Kézdivásárhelyen Constantin Pătru, Kovászna városban pedig Ioan Bocan.

A pártnak Baróton nem lesz polgármesterjelöltje, mert az erdővidéki településen nagyon kicsi a románok számaránya, de állítanak jelötlet Bodzafordulón, akinek személyéről még zajlanak a tárgyalások, mondta Codruţ Opaiţ.

A Nemzeti Liberális Párt háromszéki társelnöke hozzátette: az idei helyhatósági választásokon legfőbb célkitűzésük a bodzafordulói polgármesteri tisztség megszerzése. Ha a városban elvesztik a választásokat, lemond pártelnöki tisztségéről, mondta Opaiţ.

Szerinte a liberális párt háromszéki jelöltlistáin magyar emberek is találhatóak, egyiküket Nagyborosnyó polgármesteri tisztségére jelölik.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?