RMDSZ-MPP együttműködési megállapodás született Szatmárnémetiben

Kereskényi Gábort, az RMDSZ szatmárnémeti jelöltjét támogatja az idei önkormányzati választásokon a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi szervezete.  Erről szerdán írt alá megállapodást Kereskényi Gábor és Zazula Béla, az RMDSZ illetve az MPP városi szervezeteinek elnöke – tájékoztat a szatmar.ro.

Az RMDSZ és az MPP szatmárnémeti szervezeteinek megegyezése három fontos pontra koncentrál. Egyrészt az MPP nem indít polgármesterjelöltet és saját listát sem állít Szatmárnémetiben, ugyanakkor támogatja az RMDSZ jelöltjét a választásokon. A két szervezet közös listával indul a megmérettetésen, e mellett pedig közös választási és várostervezési programot fogalmaz meg.

Az együttműködést ismertető sajtótájékoztatón a felek leszögezték: Szatmár megyében csak azon a néhány településen indít külön jelöltet az MPP és az RMDSZ, ahol a magyarság számarányából kiindulva ez nem veszélyezteti a magyarság méltányos képviseletét. A további egyeztetések alatt dől el, hogy az MPP hány helyet kap a szatmárnémeti listán, vagy melyek azok a települések, ahol külön jelölteket állítanak.

„Az RMDSZ és az MPP közös célja nem lehet más, mint hogy a magyar közösség méltányos képviseletet tudjon szerezni a városban" – értett egyet a szerdai sajtótájékoztatón Kereskényi és Zazula. „Többről van szó, mint egy személyről vagy egy tisztségről! Célunk elsősorban, hogy sikeresen képviseljük a magyarság érdekeit. A magyarság érdeke ugyanakkor megegyezik az egész közösség érdekeivel: biztonságos, rendezett, jó hangulatú, fejlődő várost akarunk", tette hozzá Kereskényi.  

Az RMDSZ és az MPP országos vezetősége decemberben állapodtak meg a 2016-os önkormányzati és parlamenti választásokról szóló együttműködésről.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?