Elvitték a világ legnagyobb lottónyereményét

Gazdára lelt az Egyesült Államokban a világ eddigi legnagyobb lottónyereménye, 1,5 MILLIÁRD dollár. A Powerball szerencsejátékon volt telitalálatos szelvény.

A nyertesről egyelőre nem sok mindent tudni, csak annyit, hogy a szelvényt Los Angeles külvárosában Chino Hills közelében adták fel.  A főnyereményt két féle képpen lehet hazavinni: ha valaki a másfél milliárd dollárra vágyik, a pénzt 29 éven keresztül utalják a számára, éves bontásban. Ha viszont türelmetlen és egyszerre akarja az összeget, akkor „csak” 930 millió dollárt tehet zsebre.

Rossz hír számára, hogy a nyereményből a központi kormányzat is követeli a maga részét, mégpedig 39,6 százalékot, emellett a győztes állam szabályainak is meg kell felelni, ami további milliókat von el a a nyertestől. Aki azonban még az adók levonása után is gazdagabb lesz Beyonce-nál, vagy éppen Messinél.

A Powerball szerencsejáték haszna a résztvevő szövetségi államokat illeti, s mindegyikük a saját belátása szerint használhatja fel. New Jersey államban például a most lottózók ötvenmillió dollár értékben vettek szelvényt, és ebből a szövetségi állam húszmillió dollárt kap majd. Több mint egy tucat szövetségi államban az oktatásra fordítják az így érkező bevételt, de Wisconsinban például az ingatlanadó csökkentését finanszírozzák ebből.

Számítások szerint 1 a 292 millióhoz volt az esélye annak, hogy a jackpotot valaki „elvigye”. Ez a másfél milliárd dolláros summa egyébként hatszázmillióval több, mint az eddigi legmagasabb nyeremény, amely 2012-ben talált gazdára.

Kapcsolódók

Kimaradt?