550 millió dolláros lottónyeremény

Gazdára lelt az Egyesült Államok történetének második legnagyobb lottófőnyereménye. A Powerballban két hónapja nem volt nyertes, a szelvényvásárlások 175 millió dollárral ugrottak meg azt követően, hogy a múlt szombaton se vitte el senki a nyereményt, ezen a héten azonban két nyertes szelvény is akadt. A szerdai húzás után egyelőre még egyik nyertes sem jelentkezett. A nyertes számok: 5, 23, 16, 22, 29 és 6.lot

A BBC szerint a húzás előtt már percenként 130 ezer szelvényt adtak el. Powerball lottóban 42 állam, Washington városa és a Virgin-szigetek vesznek részt. Statisztikusok szerint egy embernek nagyobb esélye van az Egyesült Államok elnökévé válni, vagy meghalni egy méhszúrástól, vagy egy villámcsapástól, mint megnyernie a főnyereményt, ugyanis egy a 170 millióhoz volt rá az esély, hogy valaki eltalálja mind a hat számot.

Januárban két dollárra emelkedett a szelvények ára, de 2011-hez képest így is 35 százalékkal többet adtak el belőlük idén. Eddig közel háromszázan ütötték meg a főnyereményt a Powerball-lottóban, a legnagyobb összeg 365 millió dollár volt, ezt egy nebraskai vágóhídi munkás vitte el 2006-ban.

Kimaradt?