Jelentősen enyhül az idő a hét végéig

A sokéves január eleji átlagnál enyhébb lesz az idő a következő három nap az országban. A hét végén tíz fokot is mutatnak majd a hőmérők Bánságban és Erdélyben.

Csütörtökön borús, csapadékos idő várható az ország nagy részében, a január elején megszokott hőmérsékletekkel. Moldova középső és északi részében havazni, a dél-keleti régiókban esni fog, máshol a havazás esőkkel váltakozik. Nap közben a levegő maximális hőmérséklete 6 fok lesz a tengerparton és mínusz 3 fok Moldovában.

Pénteken már a sokéves átlagnál melegebb lesz az ország nagy részében. Borús marad az idő, de csak a hegyvidéken várható havazás, illetve a központi régiókban elszórtan havaseső. A levegő nap közben Moldovában mínusz 2 fokig, dél-nyugaton 8 fokig melegszik fel. Reggel helyenként ködképződés várható.

Szombaton folytatódik a felmelegedés, elsősorban Erdélyben és a Bánságban várhatók a sokéves átlagnál magasabb hőmérsékletek. Az enyhülés borús idővel, elszórtan esővel, havasesővel párosul ebben a kér régióban. A Kárpátokon kívüli megyékben nap közben mínusz 1, Bánságban 11 fokra melegszik fel a levegő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?