Ismét alsóneműben metróznak vasárnap a bukarestiek

Idén is csatlakozik Bukarest a No Pants Subway Ride mozgalomhoz, azaz nadrág nélküli napot tartanak január 10-én a metrón.

A szervezők felhívása szerint a villámcsődületekhez hasonló megmozdulásnak idén némi értelmet kívánnak adni, ezért arra kérik a szervezőket, hogy hozzanak magukkal egy csomagnyi ruhát, amelyet rászorulóknak adományoznának.

A Facebookon meghirdetett program szerint a vállalkozó kedvű bukarestiek délután 3-kor gyülekeznek a metró Unirii térii aluljárójában. A szervezők arra kérik őket, hogy öltözzenek az időjárásnak megfelelően, de vegyék le nadrágjukat (szoknyájukat), mielőtt metróra szállnak. Kérés az is, hogy a nadrág alatt boxeralsót vagy rövidnadrágot viseljenek, ne bugyit vagy tangát.

A metrón viselkedjenek természetesen, tegyék azt, amit utazáskor szoktak: olvasgassanak, internetezzenek. Ha pedig az utasok a nadrágjuk felől érdeklődnek, feleljék azt, hogy otthon felejtették a ruhadarabot. Tegyék hozzá azt is: véletlen egybeesés, hogy több más utastársuk is otthon felejtette a nadrágját azokban az órákban.

Bukarest tavaly csatlakozott először No Pants Subway Ride mozgalomhoz. Az esemény meghirdetése után a metrótársaság közölte, hogy szeméremsértőnek tartja, ezért nem ért egyet az akcióval. A vállalat bírságokat is kilátásba helyezett a nadrág nélküli utasoknak, de az akciót mégis megtartották. Bírságról végül nem érkeztek hírek.

A No Pants Subway Ride mozgalmat 2002-ben indította el  az Improv Everywhere nevű szervezet. A mozgalom azóta kinőtte magát, és 2015-ben már a világ 20 országának 60 városában megtartották.

Kapcsolódók

Kimaradt?