A bukarestiek nem utazhatnak bugyiban a metrón

A bukaresti metrótársaság, a Metrorex nem egyezett bele, hogy a román főváros is csatlakozzon a világ 20 országának 60 városában tartott „No Pants Subway Ride” (nadrág nélküli nap a metrón) rendezvényhez.

A vállalat képviselői a Mediafax hírügynökségnek kijelentették, hogy a nadrág nélküli utazás szeméremsértésnek minősül, és a Metrorexnek tekintettel kell lennie az utazóközönségre. "Kötelességünk tisztességes körülmények között szállítani az utasokat, aki megszegi az utazási szabályokat, büntetésre számíthat" – mondták a metró képviselői.

No Pants Subway Ride mozgalmat az Improv Everywhere humortársulat indította el New Yorkban. Arra kérték az utasokat, jelenjenek meg nadrág nélkül a metrón. Voltaképp a mozgalom tréfával kezdődött, és mára már több ezer követője van.

A nadrág nékül metrózás napját ennek ellenére Romániában is meghirdették január 11-ére. Akik a román fővárosban a Metrorex intelmei ellenére részt kívánnak venni az eseményen, azokat a szervezők az Unirii metrómegállónál lévő Hanul lui Manuc kocsmához várják 15 órára.

Kapcsolódók

Kimaradt?