Rekordidő alatt kerestek egymilliárd dollárt a Csillagok Háborúja újabb részével

Rekordidő, 12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros bevételt a Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fi - jelentette be a Walt Disney Co. filmstúdió.

Az eddigi csúcstartó, a Jurassic World, amely a Universal filmstúdió produkciója, 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt, ráadásul a világ második legnagyobb piacán, a kínain elért eredménnyel együtt. Az új Star Wars-t Kínában csak január 9-én kezdik forgalmazni.

A milliárdos bevétel fele-fele arányban keletkezett Észak-Amerikában és a világ többi részén. A Walt Disney közleménye szerint a csillagháborús széria legújabb, hetedik epizódja az Egyesült Államokban és Kanadában 49,3 millió dollárral megdöntötte a karácsony napi és 150 millió dollárral a második hétvégi, 286,8 millió dollárral pedig a globális második hétvégi bevételi rekordot is. Egy további rekordként 10 nap alatt elérte a 100 millió dolláros bevételt az IMAX-mozikban.

A december 17-i premierje óta az összes létező filmtörténeti csúcsot megdöntő csillagháborús filmet a hét végén kezdték el játszani a görög és az indiai mozikban is, így Kína kivételével már az egész világon látható.

A Walt Disney közleménye szerint a csillagháborús széria legújabb, hetedik epizódja megdöntötte a karácsonyi és második hétvégi bevételi rekordot is. Forgalmazásának második hetében Az ébredő Erőre 153,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és kanadai mozikban. Az észak-amerikai piacon második helyen e hétvégén Will Ferrell legújabb komédiája, a Megjött Apuci végzett 38,8 millió dollárral.

A Star Wars: Az ébredő Erő jó úton van ahhoz, hogy a filmtörténet legjövedelmezőbb alkotása legyen, legyőzve James Cameron két szuperprodukcióját, a 2,79 milliárd dollárt termelő Avatart és a 2,19 milliárd dollár bevételt produkáló Titanicot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?