Már a nulladik napon óriási összeget kaszált a Star Wars 7

Az év legnagyobb mozis kasszasikerének jósolt Star Wars: Az ébredő Erő című Disney- és Lucasfilm-produkció 14,1 millió dollárt keresett már bemutatása első napján néhány európai piacon.

A film forgalmazását néhány európai országban, köztük Franciaországban, Olaszországban, Svédországban és Belgiumban kezdték meg csütörtökön, egy nappal az észak-amerikai debütálás előtt.

A mozis jegyárbevétel szakértői úgy vélik, hogy a J. J. Abrams rendezésében készült hetedik Star Wars-epizód csütörtök éjjeltől vasárnapig 180 és 223 millió dollár közötti jegybevételre tehet szert az amerikai és kanadai mozikban, de olyan becslés is akad, amely szerint az eladások megközelíthetik a 300 millió dollárt.

Az első 3D-ben is látható részt soha nem látott várakozás előzte meg. A film ajánlóit több tízmillióan nézték meg, a hónapok óta árult relikviákkal dollármilliárdokat kerestek a gyártók. A filmre világszerte rekordszámban fogytak el elővételben a jegyek. Akik már megnézhették a mozit, azt mondták: az új rész minden várakozásukon túltett. A szakértők azt várják, hogy az új Star Wars minden idők minden eddigi rekordját megdönti. Az első helyen jelenleg az Avatar áll, majdnem 2,8 milliárd dolláros összbevétellel; idén a Jurassic World vezet 525 millió dollárral.

Kapcsolódók

Kimaradt?